Baking Center - Lesaffre
33
page-template-default,page,page-id-33,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Baking Center

Creat in 1974, conceptul de Baking Center™ a fost definit ca locul de expertiza, imbunatatire tehnologica si inovatie al Grupului Lesaffre. Ca un partener de incredere pentru producatori si distribuitori, noi punem la dispozitia clientilor nostri o retea de 30 de unitati Baking Center™ aflate in 5 continente.Prin schimbul reciproc de experienta, formam o baza importanta de cunostinte tehologice privind procesele de panificatie,drojdia, ingredientele si rolul acestora.

Tehnicienii si expertii din Baking Center™ lucreaza indeaproape cu cercetatorii Lesaffre pentru a anticipa tendintele pietei si pentru a oferi intotdeauna solutii inovatoare.

Serviciile Baking Center™

Dezvoltarea de produse si procese
Reteaua Baking Center™ este pe deplin constienta de particularitatile culturale ale fiecarei filiale. Folosind o abordare de co-dezvoltare, sunt oferite solutii operationale, care sunt potrivite si adaptate la caracteristicile fiecarei unitati in ceea ce priveste:

  • procese noi
  • formule noi de ingrediente si amelioratori de panificatie
  • tipuri noi de drojdii care sunt in concordanta cu aplicabilitatea acestora

Suportul tehnic
Ca forta motrice in schimburile de cunostinte, tehnologii din Baking Center™ intervin direct in unitatile de productie pentru a face fata solicitarilor specifice si pentru a oferi suport tehnic. Consilierea personalizata, testarea de noi produse in conditii reale, ajustarea parametrilor de productie se face luand in considerare valorile clientilor nostri, care se confrunta cu noi provocari in fiecare zi.

  • procese noi
  • formule noi de ingrediente si amelioratori de panificatie
  • tipuri noi de drojdii care sunt in concordanta cu aplicabilitatea acestora

Analiza senzoriala
Pionier in interpretarea limbajului painii, Baking Center™ a creat Centrul de analiza senzoriala, echipat cu un laborator pentru evaluare senzoriala si cu instrumente analitice, disponibile pentru clientii nostri. Cu sprijinul a douapaneluri de experti,in gust si in textura, unitatiile Baking Center™ ajuta clientii la:

  • dezvoltarea de noi produse direct cu echipa tehnica
  • dezvoltarea unui produs aproape identic cu un produs target
  • pozitionarea produsului propriu, in comparatie cu produsele concurente, pe aceeasi piata
  • oferirea de feed-back cu privire la caracteristicile privind gustul si textura produselor dumneavoastra

Cifre cheie

1974

Anul crearii noului concept creativ

30

Numarul centrelor tehnice distribuite in 5 continente

120

Numarul tehnologilor brutari

40

Numarul cercetatorilor care lucreaza alaturi de tehnologi

365

Numarul zilelor de an in care se ofera asistenta tehnica

180

Numarul tarilor cu prezenta comerciala

Analiza senzoriala

Analiza senzoriala implica studiul caracteristicilor senzoriale ale produselor, folosind toate cele cinci simturi umane.
Ca parte a asistentei tehnice oferite de Baking Center, paneluri de experti bine instruiti pot desfasura urmatoarele activitati pentru dumneavoastra:

– Analiza texturii pentru paine proaspata, paine toast, briose, pizza si cornuri, etc.
– Analiza gustului pentru toate tipurile de paine proaspata (secara, alba, etc) si paine toast
– Gustul painii: o experienta senzoriala complexa

Aromele si textura produselor de panificatie sunt considerate de catre consumatori drept criterii de calitate vitale si constituie o provocare cheie pentru toti cei implicati in comertul cu produse de panificatie. De asemenea, complexitatea produselor de panificatie si lipsa unui vocabular standard,in randul consumatorilor, fac dificil de interpretat preferintele acestora.

Pentru a oferi solutii adaptate cerintelor dumneavoastra, Lesaffre va poate oferi acces la serviciul de analiza senzoriala.

Echipamente specializate

In plus fata de analizele fizice si chimice traditionale, se realizeaza si monitorizarea senzoriala combinata cu recomandari de la tehnicienii nostri.

Datorita unui pachet software specializat, sunt completate chestionare de membrii panelului, iar datele sunt introduse direct in calculator. Acestea sunt prelucrate astfel incat sa permita fiecarui participant sa vizualizeze rezultatele de grup si pe cele individuale.

Cum pot folosi acest serviciu?
Doriti sa schimbati gustul sau textura produselor dumneavoastra? Doriti sa creati o noua reteta? Doriti sa ajustati caracteristicile unui produs existent?

Noi va oferim cunostinte necesare pentru alegerea mijloacelor de testare potrivite, pentru efectuarea testelor si pentru procesarea rezultatelor. Fiecare studiu duce la elaborarea unui raport detaliat care contine toate sfaturile si recomandarile care aveti nevoie.

Acest serviciu este parte a pachetului de suport tehnic, furnizat de catre specialistii din Baking Center.