Lesaffre International - Lesaffre
13
page-template-default,page,page-id-13,page-child,parent-pageid-9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Lesaffre International

Lesaffre proiecteaza, produce si comercializeaza solutii privind panificatia, nutritia si sanatatea, stabilind standarde globale pentru drojdie si alte produse de fermentatie.

 

Succesul Grupului Lesaffre se datoreaza inovatiilor sale tehnice, stapanirii temenice a cunostintelor si capacitatii de a veni cu solutii personalizate. Abilitatea Grupului de a anticipa nevoile clientilor, de a intelege asteptarile acestora si de a oferi produse de calitate a condus la parteneriate ferme cu producatorii si cu publicul larg .

Domeniile noastre de activitate

Drojdie si panificatie

Lesaffre este specialist in procesul de fermentare si proiecteaza si ofera solutii pentru industria de panificatie, garantand un produs finit de inalta calitate si servicii de inalta performanta.
Lesaffre ofera o gama larga de drojdii care este adaptata intotdeauna la nevoile utilizatorilor profesionisti, la fel ca si ingredinetele si amelioratorii care sunt in conformitate cu tendintele de consum aflate in continua schimbare.
Grupul foloseste multe aplicatii complexe de panificatie, iar acestea sunt adaptate la nevoile geografice locale.

Nutritie, sanatate si produse pentru gust

Afacerea de baza a companiei Lesaffre este productia de drojdie pentru hrana umana si animala.
Lesaffre vine in intampinarea nevoilor specifice industriei alimentare si farmaceutice prin folosirea cunostintelor legate de drojdia pentru panificatie.

Grupul ofera:

Produse obtinute prin fermentatie si bioconversie, utilizate pentru proprietatile lor nutritive si aromatice,

Servicii de productie pentru organizatii din industria farmaceutica si alimentara

Fermentatie

Pentru Lesaffre, satisfacerea nevoilor exacte ale fiecarui producator comercial are legatura si cu alegerea tipului potrivit de drojdie, pentru a obtine calitatea si caracteristicile dorite pentru procesul de fermentatie alcoolica. Produsele si serviciile oferite de centrul Lesaffre sunt impartite in trei linii de produse care satisfac nevoile clientilor: drojdie de bere, drojdie si produse de drojdie pentru vinuri, bauturi spirtoase si pentru bauturi fermentate si drojdie pentru combustibilul etanol.

Istoricul grupului

1895: Crearea brandului de drojdie Hindorelle. Dupa numeroase modificari de-a lungul anilor, bine-cunoscutul logo (randunica) al acestui brand a devenit emblema Grupului in 2003.

1901: Familiile Lesaffre si Bonduelle decid sa isi continue activitatile separat. Compania a fost impartita in trei entitati separate: Bonduelle, Lesaffre si Cie (alcool si drojdie) si Lesaffre Frères (rafinarea zaharului si distilare).Bonduelle este astazi un jucator important pe piata de legume.

1910: Fabrica Marcq-en-Baroeul a fost distrusa in totalitate intr-un incendiu de proportii si apoi reconstruita.

1923: A avut loc o criza care implica alcoolul din cereale, iar in urma acesteia, statul francez a decis reducerea brusca a pretului, ceea ce a facut imposibila productia din punct de vedere economic. A devenit necesara gasirea urgenta a unei noi materii prime pentru productia de drojdie. A fost luata decizia de a opta pentru melasa deoarece putea fi supusa la o serie de modificari tehnice.

1991: Lesaffre Development incepe un program major de cercetare in domeniul substantelor aromatice

1993-1998: Parteneriate si achizitii in Australia, Chile si Europa de Vest.

1998-2000: Extinderea pozitiei Grupului in Europa de Est

2001: Crearea Lesaffre International (compania de servicii a Grupului Lesaffre) si achizitia companiei americane Red Star Yeast & Products

2003: Lesaffre aniverseaza 150 de ani. Constructia unei noi fabrici de drojdie la Cedar Rapids (Statele Unite), insotita de achizitii in Rusia si Ucraina

2003-2004: Prima competitie Louis Lesaffre Cup (concurs de selectie pentru Cupa Mondiala de panificatie)

2005: Lansarea Kastalia, un tip “simplu, sigur si eficient” de drojdie lichida refrigerata, conceput pentru a facilita activitatea de panificatie

1853: Louis Lesaffre-Roussel si Louis Bonduelle-Dalle fondeaza o distilerie pentru a produce alcool din cereale si boabe de ienupar in Marquette-lez-Lille, Franta.

1863: Achizitionarea primei mori in Marcq-en-Barœul. Pe terenul acestei mori s-a dezvoltat societatea industriala Lesaffre, care s-a transformat treptat in forta motrice a Grupului din punct de vedere industrial si comercial.

1871: Nobilul austriac Max de Springer, proprietarul unei distilerii remarcabile in Maisons-Alfort, a introdus o idee conceputa initial la Mautner, in Viena, care implica extragerea drojdiei din fermentatia mustului de cereale si vanzarea acesteia la brutarii. Pe atunci, brutarii foloseau propria lor drojdie, insotita uneori de drojdie de bere reziduala.

1873: Lesaffre si Bonduelle au dezvoltat productia de drojdie proaspata la Marcq-en-Barœul, pe terenul fostei mori.

1930: Protectia mediului devenise deja o preocupare majora pentru Lesaffre, care a fost printre primii producatori din lume care utiliza evaporarea si nu purificarea apelor reziduale (care era costisitoare, cat si imperfecta).

1939-1945: In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Lesaffre a dezvoltat produse pe baza de drojdie concepute pentru a reduce penuria de alimente. S-a realizat prima productie a drojdiei uscate active.

1963: Parteneriat cu producatorul italian de drojdie STL

1965: Lansarea diviziei de cercetare si dezvoltare (R&D)

1973: Prima productie de drojdieuscatainstant

1974: Lesaffre a deschis primul Baking Center

1981: Construirea unei fabrici de drojdie in Toluca, Mexic

2006:

  • Eliminarea afacerilor cu malt
  • Parteneriat de tipul joint-venture cu Donta, liderul chinez in extractele de drojdie
  • Construirea unei noi fabrici de drojdie in Orizaba (Mexic)

2006-2007:

  • A doua competitie Louis Lesaffre Cup

2007:

  • Construirea unei fabrici de extracte din drojdie in Iowa
  • Construirea unei unitati de productie in China
  • Achizitionarea afacerii cu drojdie Gilde (America de Sud, Marea Britanie, o parte din afacerile de drojdie la nivel global)

2008:

  • Lansarea XtendLife, o alternativa la utilizarea de conservanti artificiali, aceasta noua formula imbunatateste termenul de valabilitate al produselor de panificatie pre-ambalate
  • Lansarea de Solubl’in, un ameliorator solubil in apa care ofera toate avantajele cheie ale amelioratorilor traditionali, dar comercializat intr-o forma lichida
  • Lesaffre devine partener Futurol in proiectul de cercetare-dezvoltare a boietanoului, generatia a doua

2009:

  • Achizitionarea companiei germane Asmussen GmbH si CoKG
  • Lansarea SAF-Instant Premium High Power, o drojdie de panificatie care poate oferi urmatoarele avantaje: reducerea timpului de crestere sau reducerea cantitatii folosite, mentinand acelasi timp de crestere

2010:

  • Inaugurarea unei fabrici de drojdie si extractie a drojdiei in Laibin (Guangxi),in China
  • Deschiderea unei fabrici de extractie a drojdiei in Cedar Rapids (Iowa), in SUA

2011:

  • Lansarea Lynside Pro Gi +, un nou tip de drojdie probiotica destinata persoanelelor care sufera de disconfort intestinal
  • Achizitionarea unei unitati de productie a drojdieiin Rusia

2012:

  • Lansarea Kastalia Levain, o maia lichida, activa, cu termen de valabilitate pana la 12 saptamani
  • Lansarea de Ibsium, supliment alimentar in forma de capsula
  • Achizitionarea activelor firmei Alltech corespondente zonei europene.

2013:

  • Lesaffre aniverseaza 160 ani
  • Dupa 40 de ani de productie industriala, drojdia uscata Saf-instant constituie inca un punct de referinta pe piata de drojdie la nivel mondial
  • Lansarea ViniLiquid, o solutie 3-in-1 dezvoltata de Springer Oenology impreuna cu Vivelys si INRA din Montpellier (Franta).

Ce altceva sustinem si reprezentam

Cercetare si inovatie

Standarde de calitate

Politica de mediu